RSS

joi, 11 noiembrie 2010

PLANIFICARE - " CARNAVAL LA GRADINITA "

FISELE SUPORT LE GASITI LA ADRESA:  WWW. EDUCATOAREA.RO   SECTIUNEA RESURSE  - DIVERSE



TEMA: CU CE SI CUM EXPRIMAM CEEA CE SIMTIM
SUBTEMA: “ CARNAVAL LA GRADINITA“
GRUPA MARE “ C ‘
GRADINITA CU PP NR. 13 FOCSANI, VRANCEA
ED. POPA CRINA ELENA

PENTRU FISE SI IMAGINI DIN ACTIVITATI, URMARITI-NE SAPTAMANA VIITOARE PE SITE-URILE:
- http://piticiivoinicii.blogspot.com/
- http://elicri1.wordpress.com/ CAT SI PE DIDACTIC SI EDUCATOAREA.RO, UNDE VOM REVENI CU DETALII

PLANIFICARE DETALIATA PE ZILE
LUNI, 15 . 11. 2010

RUTINE : salutul, prezenta, calendarul naturii
INTALNIREA DE DIMINEATA : “ BUN VENIT LA CARNAVAL”( intalnirea porneste de faptul ca in sala de grupa copiii vor gasi un cd educativ PITI CLICK despre CARNAVAL LA GRADINITA. )
RUTINE : micul dejun
ALA : 1. JOC DE ROL “ De-a carnavalul “
2.ARTA: “MASCA PENTRU CARNAVAL “

TRANZITII: JOCURI DE MISCARE SI DISTRACTIVE jocul mima “ Fantomele si monstrii“

ADE
1. CUNOASTEREA MEDIULUI : CONVORBIRE : “ SEMNIFICATIA HALLOWEEN-ULUI “

Se va realiza o convorbire privind caracteristicile acestei sarbatori, pe baza unei prezentari POWER POINT si apoi, in completare, fiecare copil, va veni la calculator sa joace un joc distractiv, de pe cd : “Imbraca vrajitoarea pentru carnaval “ .

2. EDUCATIE PLASTICA : PICTURA : “ PERSONAJE DE CARNAVAL “


Copiii vor colora diferite imagini cu personaje imbracate pentru carnaval : vrajitoare, monstri, vampiri etc. realizand o galerie cu personaje de HALLOWEEN. La final, lucrarile vor fi expuse la panou.

OPTIONAL : DANS MODERN
RUTINE : Igiena, masa de pranz, somnul de dupa-amiaza

MARTI, 16.11.2010


RUTINE : salutul, prezenta, calendarul naturii
INTALNIREA DE DIMINEATA : “ Merlina se pregateste pentru carnaval “ ( pe cd-ul educativ )
RUTINE : micul dejun
ALA : 1. BIBLIOTECA : “ Citim imagini despre HALLOWEEN” ( prezentare power point )
2. ARTA : COLAJ : “ Casa bantuita “

TRANZITII: JOCURI DE MISCARE SI DISTRACTIVE : “CINE TERMINA, CASTIGA“ ( in grupuri de cate doi, copiii primesc un zar si cate un dovleac desenat. Fiecare va da pe rand cu zarul si vor desena ce este indicat pe fiecare fata a zarului . La final , fiecare dovleac va avea desenat ochii, nasul, gura si codita. Castiga copilul care termina primul de completat fata dovleacului. )

ADE
1. EDUCAREA LIMBAJULUI : JOC DIDACTIC: “ SA NE MIRAM, SA NE MINUNAM ! “( alcatuire de propozitii exclamative )

2. EDUCATIE FIZICA : Saritura in lungime de pe loc


OPTIONAL : LIMBA ENGLEZA
RUTINE : Igiena, masa de pranz, somnul de dupa-amiaza

MIERCURI, 17.11.2010

RUTINE : salutul, prezenta, calendarul naturii
INTALNIREA DE DIMINEATA : “Jocul Umbrelor“ ( aplicatie pe cd in care copiii vor trebui sa gaseasca fiecarei umbre, imaginea potrivita )
RUTINE : micul dejun
ALA : 1. JOC DE MASA : “ PRIN PADUREA CU FANTOME “
2. INTELIGENTA : “ GASESTE DIFERENTELE DINTRE IMAGINI “

TRANZITII: JOCURI DE MISCARE SI DISTRACTIVE : “ DANSUL FANTOMELOR “

ADE
1. ACTIVITATE MATEMATICA : EXERCITII CU MATERIAL INDIVIDUAL – “ ASEZAM OBIECTELE DUPA LATIME” ( 4 MARIMI )
Vom realiza multimi de obiecte dupa latime . In prima activitate, vom forma multimi de obiecte inguste si late, atat la panou cat si individual. In finalul activitatii se va realiza o fisa aplicativa.

2. EDUCATIE MUZICALA: PREDARE: “ Nu mi-e frica de BAU – BAU”




OPTIONAL : DANS MODERN
RUTINE : Igiena, masa de pranz, somnul de dupa-amiaza


JOI, 18.11.2010

RUTINE : salutul, prezenta, calendarul naturii
INTALNIREA DE DIMINEATA : “ Jocul umbrelor“
RUTINE : micul dejun

ALA : 1. ANTRENAMENT GRAFIC :” Linia oblica spre dreapta”
2.STIINTA : “ Coloreaza toate fantomele pe care le descoperi in desen “

3. TRANZITII: JOCURI DE MISCARE SI DISTRACTIVE jocul distractiv “ Sperietorile! “

ADE
1. EDUCAREA LIMBAJULUI : POVESTEA EDUCATOAREI


Vrajitoarea buna ( DE PE WWW.ZAPACITA.RO ) –

noi vom adapta povestea si vom numi-o MERLINA pe vrajitoare

A fost o dată ca niciodată o vrăjitoare pe nume Balki. Vrăjitoarea despre care vreau să vă povestesc era destul de tânără, avea numai 300 de ani şi nu era atât de urâtă ca celelalte vrăjitoare. Nu avea nasul mare, nu avea negi uriasi, parul nu era ciufulit- era chiar blond si lin, pieptanat cu grija, avea un pisoi argintiu pufos in loc de clasica pisica neagra, o palarie verde crud care i se asorta de minune cu ochii verzi ca doua pietre de jad. A! Si sa nu va mai spun ca matura pe care zbura Balki era pictata de ea insasi cu tot felul de floricele si fluturasi.
Balki traia pe Taramul de Dincolo, in Tara Vrajitoarelor dar si-ar fi dorit foarte mult sa poata sa traiasca pe pamant pentru ca(si sa nu va minunati!), iubea copiii.
Sarbatoarea Halloweenului era una din putinele zile din cursul anului vrajitoresc in care toate vrajitoarele si toti monstrii puteau sa vina pe pamant. Era un prilej de bucurie nemasurata in satul lui Balki cand se apropia ziua cea mare. Toate vrajitoarele isi scoteau la iveala potiunile cele mai otravitoare, baghetele cele mai precise, faceau antrenamente de zbor cu matura, invatau vraji noi, pentru ca in fiecare an se facea un clasament al celor mai bune vrajitoare in functie de cate persoane reuseau sa sperie sau sa vrajeasca. Numai Balki cocea prajituri, glazura bomboane, scria povesti si nici nu-i trecea prin gand sa sperie vreun om, daramite vreun copil.
Toate vrajitoarele radeau de ea si se intreceau in mestesuguri ironizand-o ca iar va iesi pe ultimul loc in clasament.
Uneori si Balki se intreba de ce o fi atat de diferita de suratele ei, de ce nu-i prea ies vrajile si de ce iubeste atat de mult copiii. In tot taramul de dincolo exista un singur personaj care stia adevarul dar nu vroia sa i-l spuna. Acesta era Parintele Cunoasterii, un vrajitor batran si foarte iscusit care in urma cu 300 de ani se indragostise de o zana buna. Cum o asemenea relatie nu era permisa printre vrajitori, copilul care s-a nascut din povestea aceasta de dragoste a fost inregistrat la oficiu ca fiind vrajitoare, nascuta dintr-un bob de mazare atins de bagheta Parintelui Cunoasterii.
Iata deci ca Balki nu se comporta ca o vrajitoare pentru ca nu avea cum, ea era singura zana buna a Zilei de Halloween.
Anul acesta insa intrebarile o copleseau pe Balki dupa cum v-am spus, era dureros ca nu putea fi ca toate celelalte. Cum statea ea si plangea pe un colt de piatra, tatal ei a auzit-o si l-au podidit si pe el lacrimile. Trebuia sa-i spuna adevarul si trebuia sa indrepte falsul facut la nasterea fetitei chiar si cu pretul pierderii titlului de parintele Cunoasterii.
I-a trimis la usa un pachetel mic verde din frunze de brusture cu un bilet pe care scria: “Deschide si lacrimile tale nu vor mai curge niciodata decat de fericire!”. Balki, foarte curioasa a deschis pachetul si intradevar a inceput sa planga de fericire. Era un costum de zana buna absolut superb, stralucea ca soarele; deasupra lui se gasea o bagheta fermecata inconjurata de o aura de lumina calda, prietenoasa. Miroseau a flori si a prajituri, si coronita din praf de stele avea numele ei incrustat minuscul cu raze de soare.
Tatal lui Balki nu si-a pierdut statutul pentru ca, in urma unei intruniri extraordinare, Consiliul Vrajitorilor a decis ca este o virtute sa respecti dreptatea si sa incerci sa-ti repari si recunosti greselile, niciodata nefiind prea tarziu.
Cat despre Balki, nu s-a mutat din Tara Vrajitoarelor pentru ca vrea sa-i fie aproape tatalui, dar coboara mult mai des pe pamant ajutandu-i pe cei care au nevoie de ea.
Noaptea de Halloween este preferata ei pentru ca este noaptea in care a descoperit ca este o zana buna cu puteri miraculoase si ca numai trebuie sa incerce sa sperie copiii.
Astfel dragii mei, cand o sa vina noaptea cea inspaimantatoare si cainii o sa se auda latrand, cand vantul o sa bata puternic scotand zgomote ciudate, cand o sa va fie frica din cauza povestilor infricosatoare legate de sarbatoarea Halloweenului, amintiti-va ca exista undeva o vrajitoare- zana buna pe nume Balki, care nu o sa permita sa vi se intample nimic si o sa va fereasca de sperieturi.
Si-am incalecat pe-o matura cu o pisica
Si v-am spus o poveste mica.

2. ABILITATI PRACTICE: LIPIRE - COLAJ : “VRAJITOAREA MERLINA “

Vor fi date fiecarui copil sabloanele pe care ei vor trebui sa le decupeze si sa le coloreze si apoi sa le lipeasca dupa indicatiile educatoarei.

ALA 3. JOCURI DE MISCARE IN AER LIBER joc sportiv “Cursa vrajitoarelor “

RUTINE : Igiena, masa de pranz, somnul de dupa-amiaza

VINERI, 19.11.2010

RUTINE : salutul, prezenta, calendarul naturii
INTALNIREA DE DIMINEATA : “ Jocul diferentelor”
RUTINE : micul dejun

ALA : 1. MODELAJ : “ MONSTRULETI VESELI “
2. STIINTA : “ CUM TRECI PRIN LABIRINT FARA SA TE RATACESTI? “

TRANZITII: JOCURI DE MISCARE SI DISTRACTIVE : joc distractiv “ BABA - OARBA “

ADE
1. MATEMATICA : JOC LOGIC: “Aseaza in ordine crescatoare si descrescatoare obiectele dupa latime“
Copiii vor trebui sa aseze la panou si pe mese, diferite multimi dupa criteriul latime, avand 4 latimi .La final vor avea o fisa aplicativa.

3. EDUCATIE CIVICA: DEPRINDERI GOSPODARESTI : “ Ne pregatim felinare de carnaval “ (din borcane de sticla obisnuite, patrate taiate din hartie creponata divers colorata, aracet si lumanare )

RUTINE : Igiena, masa de pranz, somnul de dupa-amiaza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu